Štyri osoby čelia obvineniu z drogovej trestnej činnosti

25.01.2013 Bratislava

Nevyhnutnosť a význam dobrej vzájomnej spolupráce jednotných útvarov PZ tento týždeň opäť potvrdili výsledky spoločnej akcie národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru a Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave II. Počas spoločnej akcie zasiahli tieto zložky PZ proti skupine drogových dílerov v bratislavskej mestskej časti Vrakuňa a Podunajské Biskupice.
Za použitia asistencie zásahovej skupiny NAKA P PZ, bola vykonaná domová prehliadka na Baltskej a na Stavbárskej ulici. Na ich miestach vyšetrovateľ zadržal štyri osoby, 39 ročnú Silviu D., 41 ročného Róberta S., 61 ročnú Alžbetu K. a 44 ročného Františka D., ktorí boli dôvodne podozriví zo spáchania trestného činu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok.
Počas domových prehliadok bolo zaistených množstvo stôp. Prevažne predmety a nástroje prispôsobené na konzumáciu a distribúciu drog, digitálne laboratórne váhy, injekčné striekačky, tzv. skladačky a vrecúška s obsahom kryštalických látok, ako aj mobilné telefóny. Policajtom sa na mieste podarilo zaistiť podozrivé látky, ktoré zaslali na expertízne skúmanie. Podľa predbežného vyjadrenia Kriminalisticko-expertízneho ústavu ide o heroín a pervitín. Zo zaisteného množstva látky by bolo možné vyrobiť minimálne 23 obvykle jednorazových dávok pervitínu a minimálne 42 obvykle jednorazových dávok heroínu.
Všetky štyri osoby už vyšetrovateľ PZ obvinil zo zločinu nedovolene výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi, formou spolupáchateľstva. Vyšetrovateľ zároveň spracoval aj návrh na ich väzobné stíhanie. Všetci obvinení sa v súčasnosti nachádzajú v cele policajného zaistenia.
V prípade preukázania viny im hrozí trest odňatia slobody vo výške 4-10 rokov.
npor. JUDr.Petra Hrášková
hovorkyňa KR PZ v Bratislave
 

Vyberte región